Hammershus Fairtrade

Afrikansk kunsthåndværk, fair trade og musik
Fair trade

Stemmer fra Ghana

På rejse i Ghana møder vi mange inspirerende mennesker, der har en klar mening om bl.a. dansk udviklingsbistand, investeringer og bæredygtighed. Vi har haft kameraet med og præsenterer en serie spændende videointerviews der giver lidt indsigt. Hvert afsnit er af ca. 5 minutters varighed.

 

Kasseret messing bliver til kunst fra Burkina Faso

Se en kort video om kunstneren Patrice Balma, der arbeder med figurer i genbrugsmessing.

Fairtrade kurv til dronning Margrethe

Peter Agandaa, vores kurveproducent fra Ghana var på pletten, da dronning Margrethe og prins Henrik i sidste uge besøgte Nyord og en af vores forhandlere, Runas Galleri. Som minde om dagen fik dronningen overrakt en flot Bolga-kurv. Læs mere.

Flere nyheder:

- Fairtrade Familie Festival 2014
- Det globale telt på Folkemødet 2014
- Videointerview: Travis
- Fairtrade hyldestsang til Afrika
- Annette Heick og Martin Brygmann i Ghana med Hammershus Fairtrade
- Ingen forældre synes deres børn skal arbejde


Hammershus Fairtrade er en ikke-kommerciel Fair Trade virksomhed. Vi arbejder for bæredygtig udvikling og fattigdomsreduktion i Afrika, ved:

- At importere og sælge Fair Trade produkter
- At yde faglig og teknisk støtte til afrikanske producenter og samarbejdspartnere
- At arrangere koncerter og rejser, for at oplyse og indsamle støttemidler til udviklingsprojekter.

Video: sådan foregår vores arbejde i Ghana

Overskuddet fra Hammershus Fairtrade Concert bruges til udvikling af Fairtrade projekter og fattigdombekæmpelse i Ghana. Vi har lavet en lille film hvor du på 10 minutter kan se hvordan det hænger sammen. Se mere film og video


Naturmaterialer og genbrug i Ghana

De fleste af vores produkter fra Afrika fremstilles af naturmaterialer som strå og træ. Men vores producenter benytter i høj grad også genbrugt plastic, stof, glas og metalaffald.

Se og hør Peter Agandaa fortælle om hvordan et nyt og forbedret kurveprodukt opstod i forbindelse med indsamling af plastaffald. Se videoen her.


Produkter

PerlerKurveTrommer og rytme

Produkter: Kurve - Glasperler - Trommer & rytmeinstrumenter - Andre varer

Fair Trade produkter

Hammershus Fairtrade importerer Fair Trade produkter fra producenter i Ghana og Burkina Faso. Vores samarbejdspartnere i Vestafrika er som udgangspunkt småproducenter, der lever op til standarderne for Fair Trade. Langt størstedelen af producenterne er kvinder, der tilhører udsatte grupper i samfundet, eksempelvis enker og enlige mødre. Produkterne kan købes hos en lang række fair trade forhandlere i Danmark, Sverige, Norge og Tyskland.


Butik i Allinge

Kommer du til Allinge bør du besøge vores Fair Trade butik i Havnegade 5. Butikken er åbent mandag til lørdag i december kl. 10.00 - 17.00 - eller åbnes efter aftale. Venligst kontakt Morten (# 2424 3131), Lynn (# 2424 3129) eller Marianne (# 2928 5289) for aftale. Mere om butikken

fair trade butik i Havnegade, Allinge

Ny samarbejdspartner

Vores nye samarbejdspartner i Tyskland Globo Fairtrade markedsfører og sælger vores Bolga kurve til mere end 200 Fair Trade butikker i Tyskland og Østrig. Samtidig formidler vi salg af Globo Fair Trades produkter i Skandinavien. Du kan downloade en PDF med Globos store katalog. (OBS: bemærk at filen er temmelig stor: 36MB).

Globo


Fotobog med kurvefletterne fra Ghana

Vi har netop udgivet en lille fotobog med fotos af kurvefletterne fra det nordlige Ghana. Bogen kan ses hos vores forhandlere i Danmark, Sverige og Norge. Du kan bestille dit eget eksemplar direkte fra Blurb.com. Herunder kan du bladre i bogens første 17 sider.


Bæredygtig udvikling

Hammershus Fairtrade importerer og sælger Fair Trade produkter, for derved at støtte bæredygtig udvikling og fattigdomsreduktion, især i Afrika. Fair Trade er handel med respekt for mennesker og miljø, der bidrager til bæredygtig udvikling.

Hvad er Fair Trade?Fair trade Afrika-sang: Medaase (tak) for kaffe

Hammershus Fairtrade Concert er sammen med Annette Heick og Martin Brygmann klar med den nye sang og musikvideo fra Ghana. Se videoen herunder og syng med på en kærlig og humoristisk hyldest til Afrika: Medaase (tak) for kaffe! Giv os et "like" på Facebook og hjælp os med at sende videoen videre :-) Sangen kan købes på iTunes og overskuddet går til udvikling af fairtrade projekter.

© Hammershus Fairtrade | Strandvejen 80 | 3770 Allinge | Tlf. +45 24243131 |  info@hammershusfairtrade.dk