Hammershus Fairtrade

Afrikansk kunsthåndværk og fair trade

Lys på Hammershus / Meget mere Fairtrade

GT_07.06_TradeAid_Hammershus_illumineret300Lys på Hammershus 

Det er lykkedes Global Trade at arrangere en lyssætning på Hammershus til årets koncert. Når mørket falder på vil borgen blive oplyst af 20 store projektører, som bliver stillet op af firmaet Nordic Rentals, som i forvejen leverer hovedscenen, lyd og lys til Hammershus Fairtrade Concert. Beredskabsstyrelsen i Allinge hjælper med opgaven.

Lyssætningen vil være efter samme flotte design, som Nordic Rentals bl.a. har sat op på Koldinghus.
GT_07.10_Hammershus_Fairtrade_Concert_T-shirt_300Fairtrade overalt 

Dette års udgave af Hammershus Fairtrade Concert vil i højere grad end tidligere komme til at leve op til sit navn.
Udbuddet og indholdet af fairtrade produkter er øget betragteligt og mange nye tiltag ser dagens lys for første gang på Hammershus.
 
Fra Oslo kommer Nordens største fairtrade importør - Friends Fairtrade og har et stort udvalg af fairtrade produkter med. Firmaet Quistogtang sælger fairtrade baby- og børnetøj - og Just Business sælger bl.a. legetøj. Kalles Kaffes stiller op med 3 fairtrade kaffevogne og TIF (Tejn Idrætsforening) bager 1.000 stykker fairtrade kager - og sælger ligeledes fairtrade mærket slik. Der vil ligeledes være mulighed for at smage UBUNTU fairtrade cola. 
 
Årets T-shirt er verdens mest certificerede fra virksomheden neutral.com, produceret af fairtrade og økologisk bomuld og produceret på en vindkraftdrevet virksomhed i Indien.
 
Man kan også spise af en sukkerrørstallerken i vores gourmetrestaurant og drikke sin øl af majskrus -100 % nedbrydelige materialer.  
 
De 2 organisationer Fair Trade Danmark og Fairtrade Mærket Danmark vil ligeledes være repræsenteret på linje med andre institutioner og organisationer der arbejder for et bæredygtigt samfund, som Bright Green Island, Natur og Helseø, SKIFt - trade fair, Amnesty International, Global Solidaritet, ASF, Lions Club m.fl.
 

_MG_0193_300160.000 kr. til gode formål i Afrika

Det har aldrig været nemt at lave større koncertarrangementer på Bornholm, da det begrænsede befolkningunderlag gør det svært at sælge nok billetter og dermed få økonomien til at hænge sammen.
Det lader sig kun gøre ved stor bredde i musiktilbuddet, fordi den bornholmske befolkning er stærkt engageret i musik og hvis man som arrangør i højsæsonen kan appellere til turisterne på øen.
 
Hammershus Fairtrade Concert kom ud af 2009 med et overskud på 128.711 kr og i alt 159.588 kr er uddelt til fairtrade formål i Afrika. Derudover har de 3 involverede nordbornholmske idrætsforeninger - ASG, TIF og KIF - haft et pænt overskud, i særlig grad til deres ungdomsaktiviteter.
 
Der er nu i alt uddelt ca. 900.000 fra de 5 første års koncerter, primært til gode formål og projekter i Afrika. En del af disse beløb er anvendt i Afrika til opstart af pilotprojekter, formulering af nye projekter og skrivning af ansøgninger med henblik på at skaffe yderligere støtte. Der er på denne måde fundraiset yderligere 2,6 mio kr. 
 
Støtten har bidraget til beskæftigelse for mindst 4-500 mennesker, hvoraf ca. 80% er kvinder fra udsatte grupper, bl.a. enker og enlige mødre. Over 90 % af det samlede overskud fra koncerterne er gået til marginaliserede grupper i det nordlige og sydøstlige Ghana

Resultatet for 2009 er tilfredsstillende ud fra de givne forudsætninger. Koncertens program var det hidtil bedste og dyreste og der blev også sat publikumsrekord. Det var dog klart en fejl at billetprisen ikke blev sat op allerede i 2009 - og det ville naturligvis have givet et helt andet resultat. Det har vi efterfølgende lært af - men garantier for store overskud i koncertbranchen på Bornholm gives ikke. Man skal på Bornholm tværtimod være glad for at arrangementer af den størrelse kan hænge sammen økonomisk.
 
Web: Crawfurd Media

© 2013 Hammershus Fairtrade | Strandvejen 80 | 3770 Allinge | Tlf. +45 24243131 |  info@hammershusfairtrade.dk