Hammershus Fairtrade

Afrikansk kunsthåndværk og fair trade

Business-To-Business

Hammershus Fairtrades B2B projekt i Nordghana

Hammershus Fairtrade fik i marts 2008 godkendt en ansøgning til Danidas Business to Business program i Ghana.

Vi har foreløbig gennemført et pilot projekt i 2008 og 2009. Det havde til formål at forbedre kvaliteten og produktionen af de kurve, Hammershus Fairtrade importerer. Projektet involverede 300 kvindelige kurveflettere fra områderne i og omkring Bolgatanga i Nordghana.

Området er præget af ekstrem fattigdom, og for mange er kurvefletning den eneste alternative indtægtskilde til landbrug. Målet med projektet har været at kvalificere en fast gruppe af stabile og dygtige producenter, der gennem kurvefletningen har fået mulighed for at forbedre deres levevilkår.

Alle 300 flettere har fået tilbudt kvalitetstræningsworkshops, hvor de har været undervist i hvordan højkvalitetsprodukter ser ud, og hvorfor høj kvalitet er så vigtig på det skandinaviske marked. 

Mange af fletterne er enker og repræsenterer dermed en af de mest marginaliserede grupper i samfundet. Enker har traditionelt set ikke ret til at arve, når manden falder bort, og efterlades tit uden muligheder for at forsørge sig selv og børnene, når det sker. Da flerkoneri er udbredt i det nordlige Ghana, udgør enkerne en stor gruppe af udsatte mennesker.

Projektet har hjulpet kvinderne til at opnå økonomisk selvstændighed og derved til at arbejde sig ud af den ekstreme fattigdom. Ved siden af kurveproduktion og salg, har kvinderne modtaget undervisning i kvinders rettigheder og i sundhed og hygiejne.
Web: Crawfurd Media

© 2020 Hammershus Fairtrade | Strandvejen 80 | 3770 Allinge | Tlf. +45 24243131 |  info@hammershusfairtrade.dk