Hammershus Fairtrade

Afrikansk kunsthåndværk og fair trade

Fairtrade Island Bornholm

Den 17. juli 2009 på Hammershus Fairtrade Concert blev Bornholm udnævnt som den første Fairtrade-ø i Norden.

Efter forarbejde af bl.a. Hammershus fairtrade, besluttede et bredt flertal i kommunalbestyrelsen i Bornholms Regionskommune, at Bornholm skulle arbejde på at blive Fairtrade-ø – det vil sige en ø, der aktivt arbejder for at fremme ordningen, der sikrer, at nogle af verdens fattigste bønder og arbejdere får ordentlige arbejdsforhold og en rimelig minimumspris for deres produkter.

”For mig at se er der en forbindelse mellem Fairtrade-tanken og vores ambitioner om, at Bornholm skal være Bright Green Island. Begge dele handler om ansvarlighed og bæredygtighed. Og jeg er faktisk lidt stolt af, at det er lykkedes os at blive Nordens første Fairtrade-ø. Vi håber, at bornholmerne tager Fairtrade-tanken til sig, og at vores beslutning kan inspirere andre kommuner”, sagde daværende borgmester Bjarne Kristiansen ved udnævnelsen.

Udnævnelsen af Bornholm bygger blandt andet på, at en stribe af øens butikker vil have et bredt udvalg af Fairtrade-produkter på hylderne, og at det er muligt at nyde Fairtrade-kaffe på caféer, restauranter og hoteller på øen. Samtidig serverer flere end en håndfuld bornholmske arbejdspladser mindst et Fairtrade-produkt for deres medarbejdere.

Styregruppen for Fairtrade Island Bornholm, der har borgmester Winnie Grosbøll som formand, skal fremover dokumentere en årlig fremgang på disse områder for at beholde titlen, og målet er dermed, at forbrug af Fairtrade-produkter bliver en selvfølgelig del af borgere, erhvervslivet og organisationers tankegang.

Læs mere om Fairtrade Island Bornholms aktiviteter i  annoncen her (hent PDF).

velkommen_ftib

Besøg også Facebook siden for Fairtrade Island Bornholm

Fairtrade Island Bornholm styregruppe v. diplomoverrækkelse
Web: Crawfurd Media

© 2020 Hammershus Fairtrade | Strandvejen 80 | 3770 Allinge | Tlf. +45 24243131 |  info@hammershusfairtrade.dk